- Muziek is de blikopener tot je ziel -

 

Herkomst Handpan

In 2001 is een stel in Zwitserland begonnen met het maken van de Hang (zo noemde zij ze, wat 'hand' betekende in hun dialect). De bedoeling was het erg exclusief te houden en ze maakten er elk jaar maar een gelimiteerd aantal met de hand. Geïnteresseerden over heel de wereld konden een handgeschreven brief schrijven met motivatie en als je een van de gelukkige was, mocht je hem in Bern op komen halen. In 2013 zijn ze gestopt met het maken van de Hang. Ondertussen waren instrumentmakers begonnen met een eigen versie van de Hang te maken en omdat de naam Hang alleen gebruikt mag worden voor de percussie instrumenten van PanArt uit Zwitserland, worden deze elders gemaakte percussie instrumenten 'handpannen' genoemd.

 

Zelf spelen ervaren

Is je interesse gewekt en zou je zelf ook wel eens zo’n instrument willen bespelen? Dan kan ik je dat aanbieden. Het is een bijzondere ervaring om zelf eens zo’n handpan te bespelen. Het is niet bedoeld als les, alhoewel ik je natuurlijk wel kan leren hoe er een mooi geluid uit te krijgen, maar als ervaring. Wellicht om daarna lessen te nemen en er zelf een te kopen. Of omdat je het gewoon eens wil mee maken, zonder meteen een duur instrument te hoeven kopen. Ik heb naast de handpan ook een Rav drum, dus je kunt ook het verschil daarvan ervaren. 

 

Muziek op schoot

De meeste baby's en kinderen vinden het fijn om naar muziek te luisteren. De bijzondere klanken van de handpan is nieuw voor ze. Ze reageren er vaak positief op. Het is mooi om ze met verschillende klanken in aanraking te laten komen. Het verbetert zelfs de creativiteit zeggen wetenschappers. Maar het is vooral een mooi moment om als ouder samen met je kind mee te maken. Ik kom bij je langs en speel voor een afgesproken tijd. 

 

Ontspanning 

Ben je op zoek naar diepe ontspanning in combinatie met de handpan? Even behoefte om stil te staan (of in sommige gevallen te  liggen) in deze alsmaar door hollende maatschappij? Dat kan. Muziek luisteren heeft een positief effect op stress en depressie. Dit bijzondere instrument laat je ontspannen en tot jezelf komen. Daarnaast zorgen visualisatie oefeningen voor een nog diepere ontspanning. Wellicht kom je tot inzichten, maar op zijn minst kom je tot rust.

 

Introductie basisschool

Ik zou graag meer mensen kennis willen laten maken met dit bijzondere instrument. Wil je dus een keer iets anders tijdens muziekonderwijs? Een kennismaking met de handpan is een leuke optie. Ik vertel over de herkomst van de handpan en speel natuurlijk voor ze. 

 

Overig

Dit is slechts een deel van wat ik aan kan bieden. Heb je zelf een activiteit of een ander idee waar de handpan bij past, aarzel dan niet om me te benaderen en dan kijken we samen wat mogelijk is.

 

Tarieven: 

Zelf ervaren spelen per uur:       30 euro

Muziek op schoot, 1/2 uur:         20 euro

Ontspanning, 45 minuten:          35 euro

Muziekonderwijs, 1/2 uur:          25 euro

Voor optredens, huiskamerconcerten, evenementen, etc. is het tarief op afspraak, afhankelijk van de wensen. Check ook mijn Facebook voor geplande evenementen.