-Ben jezelf, anderen zijn er al genoeg!-

 

Mijn naam is Susanne de Rijck. Als kind wist ik al dat ik anderen wilde helpen. Als maatschappelijk werkster heb ik vervolgens 20 jaar jongeren begeleid. Mijn ziel gaf al langer aan dat het tijd werd voor iets anders, maar ik luisterde niet, dus mijn lijf zette me stil. In de tijd dat ik thuis zat, heb ik veel geleerd over mezelf en het leven. Sindsdien probeer ik te doen waar ik blij van wordt. Dat klinkt makkelijker dan het is, want het is constant voelen en afstemmen, maar het brengt me op bijzondere plekken en ik ontmoet mooie mensen.

 

Het roer ging dus om. Veel mooie boeken gelezen, mindfulness  training gevolgd, meditaties gedaan, Reiki 1 gehaald, Wim Hof koude training gedaan, etc. Mijn eerste wauw-moment wat de handpan betreft, weet ik nog goed te herinneren. Ik zag een YouTube filmpje en mijn hart maakte een sprongetje. Ik wist dat ik daar iets mee wilde. Even later toen ik voor het eerst zelf op een handpan speelde, wist ik dat ik er een zou kopen. Nu een paar jaar later ben ik nog steeds enthousiast en heb ik mooie dingen mogen doen. Maar ook thuis kan ik erg genieten en kom ik helemaal tot rust als ik handpan speel. Het is super om anderen daar ook kennis mee te laten maken.Voor meer informatie en mijn aanbod hierin, klik hier. 

 

De natuur heb ik weer herontdekt. Gevoeld dat alles met elkaar verbonden is en één is. Als ik wandel in de bossen, kom ik tot rust, maar ook tot inzicht. De natuur spiegelt en praat met me. Ik heb verschillende cursussen gedaan bij de Bosbeweging, waar we terug gingen naar de oorsprong en vaardigheden leerden zoals onze voorouders die deden. Hoe belangrijk dat we onze kinderen dit ook leren! Een van de dingen die ik nu doe, is werken op een Bos-BSO. We zijn met de kinderen altijd in het bos, waar ze bijvoorbeeld boomklimles krijgen, hout snijden, pannenkoeken van eikeltjesmeel maken en bakken boven een vuurtje.

 

Ook heb ik een training gevolgd om gecertificeerd docent te worden van 'Reis door het Lichaam' waarin kinderen van 4 tot 8 jaar spelenderwijs het lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn vergroten en waarbij ook de eigenwaarde vergroot. Weer terug in je lijf en voelen wat goed is voor je. Fijn om dit al vroeg te mogen leren. Voor meer informatie over dit programma klik hier .