-Ben jezelf, anderen zijn er al genoeg!-

 

Even voorstellen, ik ben Susanne de Rijck en woon in Oisterwijk. Ik houd van reizen, dansen, wandelen in de natuur, muziek luisteren en handpan spelen.

Als maatschappelijk werkster heb ik 20 jaar jongeren begeleid. In een stressvolle periode heb ik ervaren hoe het voelt als je veel signalen van je lichaam niet oppikt en maar door gaat. Toen ik daardoor een tijd thuis zat, heb ik veel geleerd over mezelf en ben ik o.a. met mindfullness bezig geweest.

Ik had graag bepaalde lessen en vaardigheden eerder in het leven geleerd en ben dus enthousiast om dit door te geven aan kinderen en jongeren. Hoe fijn zou het zijn als je al veel eerder in je leven weet dat je lichaam een hoop wijsheid bezit en dat je dat mag volgen!

Ik ben een training gaan volgen om gecertificeerd docent te worden van 'Reis door het Lichaam' waarin kinderen van 4 tot 8 jaar spelenderwijs het lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn vergroten en waarbij ook de eigenwaarde vergroot. Voor meer informatie over dit programma klik hier .

Een andere passie van mij is handpan spelen. Dit ontzettend bijzondere instrument heb ik een aantal jaar geleden leren kennen en bespelen. De klanken zorgen voor een fijne ontspanning. Ik heb gemerkt dat het een veelzijdig effect heeft op mensen. Het wordt bijvoorbeeld ingezet om contact te maken met zwaar verstandelijk beperkte mensen of om kinderen te laten ontspannen. Hier wilde ik iets mee. Ik wilde anderen dit ook laten ervaren. Voor meer informatie en mijn aanbod hierin, klik hier.